Kevyt Skyr-mangojuustokakku
Pohja:
150-175 g kaurakeksejä
50-75 g voita
muutama mangoviipale paloiteltuna
Täyte:
6 liivatetta
2 dl kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 prk Skyr Mangoa
200-300 g soseutettua mangoa
2 rkl hedelmämehua tai vettä (käyttäessäsi säilykemangoa, voit käyttää sen mehua)
2 tl vaniljasokeria
Kiille:
1 dl vettä
n. 250 g soseutettua mangoa
1 1/4 dl hyytelösokeria
Murusta keksit sulan margariinin joukkoon.
Vuoraa halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle.
Paloittele keksipohjan pinnalle muutama viipale mangoa.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota kerma/vaniljakastike, lisää joukkoon Skyr Mangoa, soseutettu mango ja vaniljasokeri.
Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi pienessä kasarissa. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Mittaa kasariin vesi ja mangosose, kiehauta.
Lisää kiehuvaan seokseen koko ajan sekoittaen hyytelösokeri, keitä miedolla lämmöllä minuutin verran. Nosta seos sivuun hetkeksi jäähtymään.
Valuta kiille lusikalla kakun pinnalle. Nosta kylmään siksi aikaa, että kiille hyytyy.
Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoilualustalle.
Koristele vaikkapa vaahdotetulla kermalla ja mangon palasilla tai ananaskirsikoilla.