Skyr dallaspullat
Pullataikina:
50 g voita
2,5 dl täysmaitoa tai luomu kevytmaitoa
25 g hiivaa (1/2 pakettia)
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Sekoita maitoon sokerit, kardemumma ja suola. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Täyte:
100 g voita
1 ps vaniljakastikeaineksia
2 prk Skyr Vaniljaa
1 muna
3/4 dl mantelirouhetta
Päälle:
1 muna mantelirouhetta
Sulata voi. Sekoita joukkoon vaniljakastikeainekset, sokeri, Skyr Vaniljat ja muna. Kauli pullataikina 30 x 50 cm kokoiseksi levyksi. Lusikoi täyte pieniksi nokareiksi taikinalevyn päälle ja levitä tasaisesti. Ripottele päälle mantelirouhetta. Kieritä taikinalevy rullalle. Nipistä saumakohta tiukasti umpeen.
Leikkaa taikinapötkö 10-20 palaan (10 pullasta tulee tosi isokokoisia). Laita pullat muffinssivuokiin. Isojen pullien kanssa käytä esimerkiksi isoja amerikanmuffinssivuokia, pienemmät pullat voi laittaa leivosvuokiin. Huomaa, että pullat kasvavat uunissa, joten muffinssivuokaan pitää jäädä leviämisvaraa. Anna pullien kohota vielä 20 minuuttia. Voitele munalla. Ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista pullia 200 asteessa pullien koosta riippuen 10-15 minuuttia.