Skyr mojitojuustokakku
Pohja:
175 g LU Domino Minttu-keksejä
35 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
3-4 liivatelehteä
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
4 dl Skyr Vaniljaa
2 dl kuohukermaa
2 limen mehu ja raastettu kuori
Koristeluun reilusti tuoretta minttua
Minttusiirappi:
1,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
3 oksaa tuoretta minttua
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä vain hieman (pitää jäädä lämpimäksi). Poista lopuksi mintun oksat siirapista.
Murskaa Domino Minttu -keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Notkista tuorejuusto ja sekoita se Skyr Vaniljan kanssa keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto juusto-Skyrseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla kuorella. Liuota liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois, vielä lämpimään minttusiirappiin.
Kaada vielä hieman lämmin seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.
Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele pinta mintunlehdillä ja nautiskele!